X
    Categories: Goygoy

Kız Kardeş Sahibi Olmak Kilolu Bir İnsan Olma Riskinizi Arttırıyor


Kız kardeş sahibi olmak dünyanın en iyi şeylerinden biridir, birlikte oynayabilir, birbirinizin kıyafetlerini giyebilir ve her konuda her şeyi paylaşabilirsiniz.
ADVERTISEMENT

Peki ya kız kardeş sahibi olmanın fazla kilolu olmak gibi bir dezavantajı olduğunu da söylesek? “Neden?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. İşte nedeni:
İsveç’li bilim insanları 1991 – 2009 yılları arasında doğum yapan kadınların verilerini incelerken; ilk kız çocuğunu doğuran kadınların bebeklerinin, ikinci ya da üçüncü kız çocuğunu doğuran kadınların bebeklerinden ortalama yarım kilo daha ağır olduğunu fark ettiler.
    
Araştırmaya göre 13.406 kız kardeşin verilerine bakıldığında, ablaların doğuşta az bir farkla küçük kardeşlerinden daha hafif oldukları ama büyüyüp kendi çocuklarına hamile kaldıkları yaşlara geldiklerinde ise küçük kardeşlerine oranla %2,4 daha fazla hacme sahip oldukları ortaya çıktı.
Ablaların kız kardeşlere göre her sene yedikleri ve içtiklerinden 0.08 gram daha fazla kiloyu bünyelerinde tuttuğu, bu da normalden biraz fazla yemek yiyen insanlarda yedikleri her şeyden daha fazla etkilenmelerini sağlıyor.
Ayrıca ablaların kardeşlere göre daha fazla kilolu olma oranı %29 iken, obez olmaya da %40 daha yatkın oldukları ortaya çıkıyor.
New York Lenox Hill Hastanesi Kilo Kontrolü Merkezi Yöneticisi olan Doktor Maria Pena’nın teorisine göre, annelerin ilk çocuklarını “sağlıklı” olmalarını istedikleri için sonraki çocuklarına göre daha fazla besledikleri de bir gerçek.
Bu yeme alışkanlığı da çocukların tüm hayatları boyunca devam eden bir hal alıyor.

Sibling rivalry is yet another plausible theory. “Maybe the first-born competes with the second-born for food in the household. Maybe more money gets spent on the firstborn,” theorizes Gary Sacks of Deakin University in Melbourne, Australia who thinks that it would be interesting to examine possible social causes.

Avustralya Melbourne Üniversitesi Dekanı Gary Sacks, kardeşler arası rekabetin bir başka düşündüren teori olduğunu söylüyor.point 1953 |
ADVERTISEMENT

“Belki ilk doğan çocuklar sonradan haneye dahil olan çocuklarla ev içinde bir yemek yarışına giriyorlar.point 103 | Belki de ilk doğan çocuğa çok daha fazla para harcanıyor.point 156 |

diyerek bu durumun sosyal sebepleri üstünde durulması gerekildiğine de dikkat çekiyor.point 244 |
ADVERTISEMENT

point 0 |
Auckland Üniversitesi, Liggins Enstitüsü’nde profesör olan Wayne Cutfield, fetüse besin maddesi sağlayan damarların ilk hamilelikte daha ince olduğunu belirtiyor.point 262 |
ADVERTISEMENT

Bu duruma sonuç olarak ise besin maddesi sağlanmasında bir azalma olabileceği ve daha fazla yağın depolanmasına sebep olarak, hayatın ilerleyen dönemlerinde daha az verimle çalışan bir insüline sahip olunacağını da ekliyor.point 209 |
ADVERTISEMENT

point 0 |

Bu konuda fikirleriniz nedir? Bir abla mısınız yoksa bir ablanız mı var? Sizde de benzer bir durum yaşanıyor mu? Yorumlarda bize ne düşündüğünüzü söyleyin ve daha fazla içerik için bunu Facebook’ta paylaşmayı unutmayın!point 314 | 1

ADVERTISEMENT