X
    Categories: Dünya

Anket Sonuçları Kadınların Aşırı Kaslı Erkeklerdense Baba Vücutlu Erkekleri Tercih Ettiğini Gösteriyor!


Yıllar yılı erkekler görünüşlerini kafaya takmış ve o her erkeğin hayalinde olan haşin kasların peşinde koşmuştur.

ADVERTISEMENT

Spor salonlarında geçirilen saatler, kaslı bir vücuda sahip olabilmek için harcanan onca emek ve bir türlü tam olarak istenen görünüşe ulaşılamaması hiç son bulmayacak umutsuz bir hikaye gibi görünüyor.

ADVERTISEMENT

 

Görünüşe göre, kadınlar baba vücutlu diye tabir edilen, balkon göbekli erkeklerden daha çok etkileniyorlar, sert göğüsleri olan erkeklerden değil. Hayır, bu bizim öylesine yaptığımız bir tahmin ya da fakir avuntusu değil, gerçek bir anket sonucu.

ADVERTISEMENT

 

Peki baba vücut tam olarak ne demek oluyor? Baba vücut deyimi genel olarak ince bir vücut yapısı olmayan erkekler için kullanılıyor. Aşırı kaslı erkekler bu tanıma uymuyor, tam aksine vücuduyla barışık ve yağlarını kabullenmiş erkek tipi baba vücutlu kategorisine giriyor.

ADVERTISEMENT

 

Yapılan anket, kadınların yaklaşık %61’inin, kaslı erkeklerden ziyade baba vücutlu erkeklere daha fazla ilgi duyduklarını ortaya koydu.

ADVERTISEMENT

 

Aynı testin bir başka sonucunda, her gün gittikçe daha fazla erkeğin bu değişikliği kabul ettiği ve bunun onların vücutlarını gerçekten sevmelerine yol açtığı ortaya çıktı. Bu, dünyamızın ihtiyaç duyduğu değişimlerden birini de beraberinde getiriyor.

ADVERTISEMENT

 

Sosyal medya ve reklamcılık sektörü, gerçekliği olmayan bir vücut yapısına dair sahte bir imaj yarattı. Evet, kaslarla dolu bir vücuda sahip olmak çok fazla çaba gerektirir ancak bu normal bir vücudun daha az çekici olduğu anlamına gelmez. Anketin bize söylediği tam olarak bu.

ADVERTISEMENT

 

Sadece bizim gibi sıradan vatandaşlar değil, Hollywood ünlüleri ve yıldız sporcular da baba vücutlu olmayı kabullenme yönünde öncülük ediyorlar. Onlar da kaslı bir vücut peşinde koşmak yerine baba vücutlarıyla barışmayı ve kendilerini sevmeyi tercih etmeye ve bu konuda örnek olmaya başladılar.

 

ADVERTISEMENT