X
    Categories: BilimDünya

Toplanın Mars’a Taşınıyoruz: Mars’ın İlk Köyü Tasarlandı!


Artık bu dünyanın çivisi çıktı dediğimiz zamanları yaşıyoruz ve geçtiğimiz aylarda NASA Gezegen Bilimi Direktörü Jim Green, Mars’ta yaşam izlerine ulaşmaya yakın olduklarını ama insanların böyle bir gerçeği kabul etmeye henüz hazır olmadığını söyledi.

ADVERTISEMENT

Şimdi de Mars’ta insanların nasıl koşullar altında yaşayacağını araştırmak için bir “Mars Köyü” tasarımı yapıldı. 

Tasarlanan köy şöyle:

ADVERTISEMENT

SpaceX’in kurucusu Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2050 yılına kadar 1 milyon insanı Kızıl Gezegen’e göndermeyi planladığını söyledi.

ADVERTISEMENT

Mars’ın hedef lokasyon olarak belirlenmesinin ardındaki nedense diğer gezegenlere oranla daha yaşanılabilir olması. Eğer dünya yok olursa, Mars insanlığın tek umudu olabilir.

ADVERTISEMENT

İşte tam da bu sebepten dolayı Mars’ta yaşamı gerçek kılmak için çeşitli projeler yapılıyor. Bunlardan biri de “Mars Köyü Projesi”…

ADVERTISEMENT

Merkezi Paris olan bir araştırma stüdyosu olan Interstellar LAB, son birkaç aydır NASA ile çok yakın temas çalışıyor ve insanların Mars’ta hangi koşullarda yaşayabileceklerini araştırmak amacıyla bir köy kuruyor.

Kaliforniya’daki Mojave çölünde kurulacak köyün adı “EBIOS”.

ADVERTISEMENT

Bu köy konseptinin içinde karbon nötr ayak izi, sıfır atık ve doğayı koruyan su arıtma, atık yönetimi ve gıda üretimi için gerekli sistemler yer alıyor.

ADVERTISEMENT

EBIOS köyü tamamlandığında, 100 kişiye yetecek kadar su, yiyecek ve enerji üretebilecek ve geri dönüştürebilecek!

ADVERTISEMENT

Bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Mars’a taşınma şansınız olsa bunu yapar mıydınız? Yorumlarda bize ne düşündüğünüzü yazmayı ve bu içeriği paylaşmayı unutmayın!