X
    Categories: Dünya

Erkek Bir Çocuk Doğuran Trans Adam Hamileliği Sırasında Karşılaştığı Korkunç Muameleyi Anlattı


Bir erkek çocuk doğuran 28 yaşındaki Wyley Simpson, hamileliği sırasında karşılaştığı korkunç muameleleri paylaşarak, herkese neler çektiğini duyurdu.
ADVERTISEMENT


“Hamile bir erkek olmanın beraberinde getirdiği damgalanmalarla uğraşmak zorunda kaldım” dedi.
Şubat 2018’de bir bebek taşıdığını öğrendiğinde, bu haber onu hem gerdi hem de şok etti. Simpson, daha yeni bir erkek olmaya başlamıştı ve nişanlısıyla bir çocuk sahibi olmaya hazır değildi.

ADVERTISEMENT

Buna rağmen, Simpson her gün tanımadığı insanlardan alacağı sert yargıları ve karşılaşacağı duygusal tacizleri göze aldı ve planlanmamış olsa da içinde bulunduğu hamileliğinden vazgeçmemeyi seçti. 

Göbek kordonu birçok kez boynuna dolanan bebeğin kurtarılabilmesi için acilen bir sezaryen operasyon gerçekleştirildi ve 5 Eylül’de küçük Rowan dünyaya geldi.

ADVERTISEMENT

Oğulları altı aylık olduktan sonra, çift hamilelik dönemi ve ebeveynlik hakkında konuşmaya ve neler yaşadıklarını anlatmaya karar verdi.

ADVERTISEMENT
“Her gün hamile bir adamı yolda yürürken görmek mümkün değil,” dedi Simpson.point 77 | “Bu yüzden oldukça fazla tacize maruz kaldık – bana asla erkek olamayacağımı, erkeklerin bebek taşımadığını söyleyip durdular ve benden bahsederken bir insandan bahseder gibi değil de bir nesneden bahseder gibi “bu” diye bahsediyorlardı.point 317 |
ADVERTISEMENT

point 7 | point 107 | 1

“Bu benim ilk hamileliğim olduğu için zaten endişeliydim, ama bir yandan da hamile bir erkek olduğum için çok fazla damgalamayla uğraşmak zorunda kaldığım için de gergindim.”

ADVERTISEMENT

“Ama diğer insanlardan kaba yorumlar almanın yanı sıra, hamilelik benden duygusal olarak çok şey alıp götürdü.” Simpson ekledi: “Karnınızda fiziksel olarak bir bebek yumrusuna sahip olmak o kadar kadınsı bir şeydi ki, kafamı mahvetti.”

ADVERTISEMENT

“Ama Rowan’a sahip olmak ve baba olmak buna değerdi – hiçbir şeyi değiştirmezdim.”

Simpson, baba olma fikriyle ancak Rowan’ın doğduğu an barışabildiğini söylüyor. “Fiziksel yumru kaybolduğunda ve hormonlarımı tekrar alabildiğimde, her şey hakkında iyi hissettim.”

ADVERTISEMENT

“Ben ve Stephan aniden hamile bir erkek olmamın aksine bebekli eşcinsel bir çifte dönüşüverdik.”

 
ADVERTISEMENT

“Ve Rowan inanılmaz, tüm zihinsel ve fiziksel acıya onun için değdi.”

“Kendi çocuğumu doğurmak kadar şaşırtıcı ve doğal bir şeyi yaşamaktan memnuniyet duyuyorum, kesinlikle Rowan’la benim aramızda olan bağı çok daha kuvvetli bir hale getirdi.”

ADVERTISEMENT

Sizin bu olayla ilgili düşünceleriniz neler? Yorumlarda ne düşündüğünüzü yazmayı unutmayın!