X
    Categories: Dünya

Günlerce Aralıksız Bilgisayar Oyunu Oynayan Çocuğunu Eliyle Besleyen Anne


Bilgisayar oyunu oynamayı ne okula gitmek ne de yemek yemek için bırakmayan çocuğun annesi, çocuğunun bu tehlikeli alışkanlığından dolayı endişe duyduğunu söyledi.

ADVERTISEMENT

 Lilybeth Marvel, 13 yaşındaki oğlu Carlito’yu mecburen eliyle beslemek zorunda kaldığını, çünkü çocuğun 48 saat boyunca hiç aralık vermeden oyun oynadığını aktardı.

ADVERTISEMENT

Lilybeth’in söylediğine göre oğlunun bu alışkanlığı birkaç yıl önce geceleri uyumayı bırakıp internet kafelerde oyun oynamaya kaçmasıyla başladı.  Annenin bir arkadaşı tarafından çekilen bu görüntüde, anne oğlunu elleriye beslerken görünüyor.

ADVERTISEMENT

Görüntünün yaşandığı anda annenin çocuğa bir şeyler yedirebilmek için çok mücadele ettiği ve dikkatini yemeğe çekmesinin çok zor olduğundan bahsediyorlar.point 254 |

ADVERTISEMENT

Annenin korkusu da eğer çocuğuna bu şekilde yemek yedirmeyi zorlamayı bırakırsa hiçbir şey yemeyeceği için besinsiz kalıp kötü bir duruma düşmesi.point 142 | Annesi Carlito’ya yemek yedirirken Carlito’nun çok rahatsız olduğu ve annesinin elini sürekli ittiği bildiriliyor.point 260 | 1

ADVERTISEMENT

Görüntünün videosunda annenin şu cümleleri duyuluyordu: “Zavallı oğlum… Al, hadi biraz ye şunu. Çok paran var, eve dönmen yarını bulabilir. Hala çişini tutuyor musun? Çocuğum için üzülmelisiniz, çok anlayışsızsınız…”

ADVERTISEMENT

Ebeveynleri Carlito’yu okuldan alıp bu problemi kendi yöntemleriyle çözmeye çalıştıklarını söylüyor. Çevredeki herkesin bilgisayar oyunlarını tamamen yasaklamaları gerektiğini tavsiye ettiklerini belirten anne, bu yöntemin asla çalışmadığını çünkü çocuğun her koşulda kaçarak bilgisayar oyunlarına ulaştığını söylüyor.

ADVERTISEMENT

Lilybeth: “Kocam da, ben de oğlumuzun bu bağımlılığından dolayı okulu bırakması gerektiğine karar verdik. Şimdi bu zor durumu idare edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

ADVERTISEMENT

“Önceden sürekli bu konuda söylenir dururdum ve ona kızardım, artık başka bir yaklaşım deniyorum.”

Bu konuda fikirleriniz nedir? Sizin çocuğunuz bu derecede bir bağımlılığa kapılsa sizin yaklaşımınız nasıl olur? Yorumlarda bize ne düşündüğünüzü söyleyin ve daha fazla içerik için bunu Facebook’ta paylaşmayı unutmayın!

ADVERTISEMENT