X
    Categories: Dünya

Hayvanat Bahçesi Yetkilileri Selfie Çeken Kadına Saldıran Jaguarı Uyutmayı Reddetti


Evet, şüphesiz bu büyük kediler büyüleyici ve çekici görünüyor, ancak sevimli hayvanlar ve tehlikeli olanlar arasında çok kalın bir çizgi var.
ADVERTISEMENT

Sevimli olanları tanımlamaya başlarsak, köpekler ve kediler gibi hayvanlar, aslında yaklaşabileceğiniz sevimli hayvanlar kategorisine girebilirler ama şimdi insanlar köpek sevimliliğini aslan, kaplan ve diğer büyük kedilerin sevimliliğiyle karıştırmaya başladılar. İşin doğrusu, aralarında aşırı büyük bir fark var.
Sosyal medyada ne kadar eğlenceli ve arkadaşça olursa olsunlar, durum her zaman böyle değildir. Gerçekler her zaman ekranlarda gördüklerimizden farklıdır ve herkes artık bunu anlamalıdır.
Büyük kedilerin merhametimize ihtiyacı olduğuna ve eğlenceli olabileceklerine inanmamız, onların vahşi yaşamda karşılaştıkları zor durumlardan kurtarılıp turistlerin ilgisini çekecek yerlerde tutulmasıyla alakalı olabilir.

Sosyal medya, bu hayvanları cazibe merkezleri haline getirilen yerlerde, sanki hiç zararlı değillermiş gibi gösteren en büyük mecralardan biri.
Katy Perry gibi, insanların zihninde bu fikri aşılamaktan sorumlu olan bazı ünlüler var ve Kardashian kız kardeşler de en çok öne çıkanlardan bazıları.
Arizona’lı bir kadın bu fikirlerden etkilenmiş olmalı ki, özellikle de insanları onlardan uzak tutmak için özel muhafazalarda tutulan vahşi hayvanların hala vahşi hayvanlar olduğunu unutmuş gibi davranmış.


 

Adı verilmeyen kadın, sevimli bir görünümü olduğu düşündüğü jaguarın içinde hala bir canavar olduğunu ve ısırabileceğini unutarak onunla bir selfie çekmeye çalıştı.point 1647 |
ADVERTISEMENT

Jaguar saldırmaya karar verdiğinde de kadın bu hale geldi.point 53 |

Çünkü kadın, jaguara onun rahatını bozacak ve onu rahatsız edecek derecede yakındı.point 134 | Bir anlık gafletle büyük kedinin pençesine düştü ve kadının annesi can havliyle kızını kurtarmak için jaguara bir şişe fırlattı.point 261 |
ADVERTISEMENT

Neyse ki şişe jaguarın dikkatini dağıtmaya yetti ve saldırıya uğrayan kadın pençelerden kurtulmasıyla birlikte koşarak kaçtı ve acı içinde olduğu yere yığıldı.point 159 |
point 159 |
Hayvanat bahçesi yetkilileri kadının jaguarı uyutmalarını talep ettiğini ama kesinlikle böyle bir şeyin yapılmayacağını, hayvanların bu şekilde rahatsız edilmelerinin ziyaretçilerin suçu olduğunu ve ölümcül bir saldırı yaşanmadığını bildirdiler.point 506 |

ADVERTISEMENT

point 0 | 1