X
    Categories: Dünya

Kendini Polislerden Gizlemek İçin Sinsice Bir Plan Yaparak Gözlük Takan Hırsız


Koca kulaklı ve ayırt edilebilecek şekilde belirgin boyun dövmeli bir hırsız, kimliğini saklamaya çalışmak adına bir çift gözlük takmasına rağmen polis tarafından yakalandı.

ADVERTISEMENT

30 yaşındaki David Springthorpe, mahkemenin hakkında verdiği kararı ihlal etti ve birkaç farklı hırsızlık suçundan suçlu bulundu. Hakkında yapılan iddiaların ardından peşine takılan polis memurları tarafından avlandı.

ADVERTISEMENT


Derbyshire polisi, hırsızı bir çift gözlükle ‘kimliğini saklama’ girişiminde bulunurken yakaladılar ve zanlı Derbyshire’daki Market Caddesi’nde tutuklandı.point 274 |
ADVERTISEMENT


Hırsız, Boots isimli bir dükkandan birkaç parfüm ve hediye seti çaldı ve bu suçu üstüne 30 hafta boyunca Chesterfield Adalet Merkezi’nde hapsedildi.point 143 | Derbyshire Polisinin bir parçası olan South Normanton ve Pinxton Safer Mahalle Ekibi, Springthorpe’un kimliğini sosyal medyada gizleme girişiminin ayrıntılarını paylaştı.point 310 | 1
ADVERTISEMENT

Yapılan paylaşımda şöyle yazıyordu:

“David Springthorope, kısa bir süre önce Güney Normanton’da kısa kovalamanın ardından Tom Smedley tarafından tutuklandı.”
“Springthorpe, çeşitli hırsızlık suçlarından dolayı hapishane tarafından aranıyordu.”
ADVERTISEMENT

“Springthorpe kısa bir süre önce bir çift gözlük takarak görüntüsünü değiştirmeye çalıştı – neyse ki, bu polis ekibini alt edecek kadar kurnazca bir kılık değiştirme yöntemi değildi.”

“Suçlu, hırsızlıktan mahkum edildi ve 30 haftalık vesayet cezasına çarptırıldı.”
ADVERTISEMENT

Olay medyada büyük yankı getirdi ve sosyal medya kullanıcıları, zanlının kendine has görünüşüne rağmen memurları aldatma girişimi ile alay ettiler.
 
Böylesine amatörce bir kılık değiştirme vakası size ne düşündürüyor? Gerçekten çaresizce değil mi? :) Düşüncelerinizi yorumlarda yazmayı ve bu içeriği paylaşmayı unutmayın!