X
    Categories: Hayvanlar

Bakışlarını Kameranın Lensine Sabitleyen Kartalın Görkemli Fotoğrafı


Fotoğrafçıların çoğu hayatlarını kusursuz bir fotoğraf çekmek için harcarken, Kanadalı amatör bir fotoğrafçı bunu tek bir kareyle gerçekleştirdi.

ADVERTISEMENT

Steve Biro, bir kel kartalın tam da fotoğraf makinesinin lensine direkt olarak baktığı anın fotoğrafını çekmeyi başardı.

53 yaşındaki adam, kartalın suyun üstünde süzülürken tam olarak ona bakmasından ve o eşsiz bakışmadan dolayı yoğun duygulara kapıldığını söyledi.

ADVERTISEMENT

Resimde, kel kartalın gölün suyuna olan yansıması her açıdan simetrik bir şekilde görünüyor. Bu da fotoğrafı her gün göremediğimiz fotoğraflardan yapıyor ve her fotoğrafçıyı heyecanlandıracak bir kalite seviyesine taşıyor. 

ADVERTISEMENT

Bruce adlı kartal buraya getirilip serbest bırakıldığında, Steve bir doğa rezervinin güzelliğini fotoğraflamayla meşguldü.

ADVERTISEMENT

Windsor, Ontario’dan gelen fotoğrafçı, “Bruce’u oraya getirdiklerinde suyun sakin olmasından dolayı düzgün bir yansıma alabileceğimi düşünerek çok heyecanlanmıştım.” dedi. “Alçak noktadan yansımalar almayı çok seviyorum ve Bruce’un birkaç iyi fotoğrafını çekmeyi umuyordum. Göletin üzerinden birkaç kez uçtu.”

ADVERTISEMENT

Fotoğrafçılar doğa rezervlerinde hayvanlara kolayca yaklaşabilir ve hatta onlarla kişiselleşebilirler. Steve şunları söyledi: “Başıma öyle yakın uçuyordu ki, kanatlarının oluşturduğu esintiyi hissedebiliyordum ama çekmeye devam etmeye kararlıydım.

ADVERTISEMENT

“Ziyaretten pek çok harika fotoğrafım var, ancak özellikle bunun simetrisi, doğrudan içimden geçercesine bakışı, ciddi ve güçlü görüntüsü aklımı başımdan aldı.”

ADVERTISEMENT

Steve, son 10 yıldır doğa, manzara ve şehirler dahil olmak üzere güzel şeylerin görüntülerini çeken amatör bir fotoğrafçı. Bruce’un çarpıcı görüntüleri iki hafta önce Ontario’daki Kanada Yırtıcı Kuş Koruma alanında çekildi.

ADVERTISEMENT

Yaklaşık ortalama 1000 fotoğraf çeken Steve, en çok bu fotoğrafa hayran kaldığını söylüyor.

Bu mükemmel görüntüden bahseden Steve, BBC’ye: “Bu fotoğraf öyle kusursuz bir şekilde denk geldi ki, her iki kanadı da aynı anda ve eşit derecede suya değiyor.”

ADVERTISEMENT

“Bu fotoğraf, bana diğerlerinden daha özel geldi. Ama yine de insanların nasıl bir tepki vereceğini bilmiyordum.

“Kuşlar hakkında benim için büyüleyici olan bir şey var. Avlanma şekilleri, etkileşim şekilleri.

ADVERTISEMENT

“Bazen onların bir şeyler yaptığını görürsünüz. Çocuklar gibi eğlenceli, oyuncu olurlar. Kuşlarda – ve genel olarak hayvanlarda insanlık özellikleri görmek gerçekten inanılmaz.”