X
    Categories: Hayvanlar

Kendi İmkanlarıyla Baktığı Sokak Hayvanlarına Eski Damacanalardan Evler Yapan 70 Yaşındaki Şeref Amca


Kışın bir anda gelivermesiyle birlikte sokakta yaşayan hayvanlar için zorlu bir dönem başladı.

ADVERTISEMENT

 

Kış koşullarında aç kalan bir kedi 6 saat, köpek ise 17 saat sonunda donarak can veriyor… Bu yüzden bu birkaç aylık sürede onlara göz kulak olmamız şart!

ADVERTISEMENT

Kırıkkaleli bir hayvansever olan Şeref Köksal, kendi imkanlarıyla baktığı sokak kedilerini soğuktan korunmaları için içerisine battaniye diktiği eski damacanalardan evler yaptı.

ADVERTISEMENT

Şeref Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahılı köyünde yaşadığını ve 5 yıldır şantiyede gündüzleri bekçilik yaptığını söyledi.

ADVERTISEMENT

Hayvanların üşüdüğünü görünce onlar için bir şeyler yapmak isteğini anlatan Köksal, şöyle konuştu:

“Eski damacanaların içerisine battaniye diktim, güzel bir yuva yaptım. Şimdi kediler üşümüyor. Ne yağmur alır, ne de soğuktan etkilenirler. Şimdi çok rahat ediyorlar. Bunlara bakmak lazım. Allah bunları bizim için yarattı. Bunların ağızları var ama ihtiyaçlarını söyleyemiyorlar. Sağ olsun amca oğlu Mehmet Köksal da mamalarını getiriyor. Hayvanlar rahatça yaşıyorlar.”

ADVERTISEMENT

Köksal, yıllardır amcasının oğlu Mehmet Köksal’la şantiye içerisindeki sokak kedilerinin ve köpeklerinin bakımını yapıyor.

ADVERTISEMENT

Daha önce bir aracın çarpması sonucu arka ayakları sakat kalan ve “Kostak” adını verdiği sokak köpeğinin yürümesi için kısıtlı imkanlarıyla pazar arabasından yürüteç tasarlayan Mehmet Köksal da hayvanları yazın serinletmeye, kışın ise soğuktan korumaya çalıştıklarını anlattı.

ADVERTISEMENT

Ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını aktaran Köksal, “Bunlar Allah’ın sessiz kulları, Allah’ın bize emaneti. Ölene kadar bunlara bakmaya devam edeceğiz.” dedi.

ADVERTISEMENT

Umuyoruz ki Şeref Köksal gibi insan olabilmenin şerefini hem isminde hem karakterinde yaşatan insanlar çoğalır!…

Lütfen siz de yardıma muhtaç hayvanlarla karşılaştığınızda onları görmezden gelmeyin ve elinizden geldiği kadar onlara yardımcı olun. Unutmayın, yarın yardıma muhtaç olan siz olabilirsiniz…

ADVERTISEMENT

Bu içeriği Facebook’ta paylaşın, iyiliği çevrenize yayın…