X
    Categories: Hayvanlar

Kedisini Veterinere Götüren Kadının Hiç de Normal Bir Ev Kedisine Sahip Olmadığı Ortaya Çıktı!


Bir kadın, zor durumda olan sevimli mi sevimli bir kediyi sokaktan kurtarıyor.

ADVERTISEMENT

Sonra onu tekrar dışarı bırakmaya gönlü el vermeyince çareyi sahiplenmekte buluyor.

Ancak bir veteriner ziyareti onu gerçek anlamda şoka sokuyor. Bu sevimli hayvanın sıradan bir ev kedisi olmaktan çok öte olduğu ortaya çıkıyor çünkü o aslında bir puma!

ADVERTISEMENT

Reuters’le yapılan röportajda Arjantin’den Florencia Lobo, erkek kardeşiyle birlikte ölü bir kedinin yanında duran iki yavru kedi gördüklerini söylüyor.

Yavru kedilerden birinin de öldüğünü söyleyen Florencia, oradaki ölü kedinin de doğum yapan terkedilmiş bir kedi olduğunu düşündüklerini ekliyor.

ADVERTISEMENT

Yavru kedinin genel sağlık durumu normal olmasına rağmen, Florencia onu iki ay sonra rutin bir kontrol için veterinere götürüyor.

Tam da bu veteriner ziyaretinde kedisi Tito’nun normal bir kedi olmadığını öğreniyor. 

ADVERTISEMENT

“Veteriner ne olduğunu bilemedi ama normal bir kedi olmadığını söyledi.” diyor Florence. Ayrıca ona bir doğal yaşamı koruma merkezinin de telefon numarasını veriyorlar.

 

ADVERTISEMENT

Florence, merkezle iletişime geçtikten sonra, sevimli Tito’nun bir Jaguarondi – Kuzey ve Güney Amerika’ya özgü vahşi bir kedi olduğu doğrulanıyor.

Texas Parks & Wildlife web sitesine göre Puma yagouaroundi veya Jaguarundiler normal kedilerden biraz daha büyük, 4 ile 8 kg ağırlığında oluyorlar.

 

ADVERTISEMENT

Tito’dan ayrılmak istemeyen Florence’ın maalesef başka bir çaresi kalmıyor ve Tito’yu doğal yaşamı koruma himayesi altına alıyorlar. Artık Tito hayatına burada devam edecek.